Verhalen uit de praktijk

Iedereen telt mee en niemand mag worden buitengesloten. Mensen met een beperking hebben recht op dezelfde kansen als ieder ander. Het is belangrijk dat mensen geen verkeerd beeld hebben van mensen met een beperking en begrijpen welke problemen zij in onze samenleving tegenkomen.

Om Nederland toegankelijker te maken, moeten we allemaal beseffen dat mensen met een beperking deel uitmaken van onze gemeenschap. Daarom laat Onbeperkt meedoen! zien hoe we het VN-verdrag Handicap in de praktijk brengen. Dit gebeurt bijvoorbeeld tijdens de Week van de Toegankelijkheid en op de Internationale Dag voor Mensen met een beperking.

Voorbeelden uit de praktijk

  • De Speeltuinbende organiseert de Grote Samenspeeldag, een festival voor kinderen vanaf 6 jaar. Hier komen kinderen met en zonder beperking samen en ze ontdekken hoe leuk het is om samen te spelen.
  • Het Expertisecentrum Inclusief Onderwijs, De Nederlandsche Bank en Berenschot houden de Bridge of Fame Verkiezingen. Deze verkiezing beloont goede samenwerkingen op het gebied van opleiding, stage en werk voor studenten met een beperking. 
  • Het programma Onbeperkt feest van Handicap NL zorgt ervoor dat mensen met een beperking van festivals kunnen genieten. Het programma helpt festivalorganisatoren bij het toegankelijk maken van het terrein en de toiletten. Ook geeft het programma advies over hoe we prettig met elkaar kunnen omgaan, zodat iedereen zich welkom voelt.