Bestuurlijke partners

Doe onbeperkt mee werkt samen met een aantal belangrijke maatschappelijke partners om bedrijven en gemeenten te helpen hoe zij werk kunnen maken van toegankelijkheid en inclusief beleid.

Deze partners zijn:

  • De Alliantie VN-verdrag Handicap – die bestaat uit de organisaties Ieder(in), MIND, Landelijk platform GGZ, Per Saldo en LFB – vertegenwoordigt mensen met een beperking. Met het project Niets Over Ons Zonder Ons draagt de Alliantie bij met onder andere kennis en expertise over de inzet van ervaringsdeskundigheid, het VN-verdrag en het sociaal model.
  • VNO-NCW/MKB-NL draagt met het project MKB Toegankelijk bij aan de toegankelijkheid van het bedrijfsleven. De ondernemersvereniging doet dat door onder andere Toegankelijke routes in heel Nederland te organiseren, waar winkeliers, horecaondernemers en andere ondernemers advies krijgen over toegankelijkheid.
  • De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) ondersteunt met het project Iedereen doet mee gemeenten bij het ontwikkelen van lokaal inclusiebeleid. VNG moedigt gemeenten aan om hier samen met ervaringsdeskundigen lokaal werk van te maken.