Embassy of Inclusive Society

Doe onbeperkt mee is sinds 2021 partner van de Embassy of Inclusive Society, een programma van de Dutch Design Foundation.

In dit programma bundelen allerlei mensen hun krachten: ontwerpers, experts, kunstenaars, wetenschappers, gebruikers en mensen uit de praktijk. Ze werken in open coalities samen aan het vraagstuk ‘hoe kunnen we komen tot een inclusieve samenleving?’

Doel Embassy of Inclusive Society

Het uiteindelijke doel van het programma is om een verandering in Nederland teweeg te brengen, zodat niemand meer wordt buitengesloten. De Embassy streeft in de breedste zin van het woord naar een inclusieve samenleving en doet een oproep voor een meer divers en inclusief ontwerpveld.

Best practices

De Embassy doet van alles om de ontwerpsector te inspireren en ontwerpers te voorzien van handige tools zodat ze inclusief kunnen ontwerpen. De organisatie doet dat door samen met partners projecten te starten en te agenderen, best practices te delen en beschikbaar te maken voor een breder publiek. Hierdoor kan de Embassy de positieve effecten van de best practices en grassroots initiatieven vergroten en verduurzamen. Vragen die gesteld worden zijn bijvoorbeeld: hoe kunnen we voor verschillende lichamen ontwerpen? En: hoe kunnen we maatschappelijke normen ter discussie stellen?

Doorlopend (ont)leren

Een inclusieve samenleving is een doorlopend proces van leren en ontleren, en elkaar vragen stellen. Het is geen eenvoudig op te lossen probleem of een lijstje dat kan worden afgevinkt. Dit sluit aan bij de meerjarige nationale strategie van Doe onbeperkt mee.